Sak i VG skrevet av Ole Kristian Strøm

https://www.vg.no/sport/i/ML89AB/trettebergstuen-oeker-kampen-mot-spillproblemer-altfor-lite

Carl Fredrik Stenstrøm er generalsekretær i lobbyorganisasjonen Norsk bransjeforening for onlinespill. De organiserer flere av de største utenlandske spillselskapene. Han kommenterer den økte satsingen slik:

– Det er bra at kulturministeren bevilger mer til å bekjempe problemspill, men det er fortsatt altfor lite. Antall nordmenn med problemer knyttet til spill har økt kraftig den siste tiårs perioden, i Sverige og Danmark jobber de gamle monopolistene og utenlandske spillselskap i felleskap for å redusere denne gruppen. Vi må være villige til å tenke nytt her hjemme.

«Lukker døren»

Stenstrøm mener at problemspill er et voksende problem fordi staten har valgt å lukke døren for de som velger andre enn Norsk Tipping.

– Når regjeringen heller ikke vil snakke med oss, blir det umulig med en felles innsats for å bekjempe problemspill. Det er synd, men vi håper at regjeringen snart vil lytte, sier Stenstrøm.

– Hvordan vil dere ha det?

– Det helt klart beste for alle parter om staten regulerte hele markedet, ikke bare den delen som spiller hos Norsk Tipping. Når vi ser at dagens modell gir en stor økning i problemspill er vi overbevist om at vi kunne sikret et mer målrettet og bedre finansiert hjelpetilbud med en annen modell.