Spillselskapene styrker seg i kampen for lisensmodell

Norsk Bransjeforening for Onlinespill (NBO) ble etablert for 18 måneder siden, med utspring i fire av aktørene som tilbyr sports- og underholdningsspill over internett.

Når går også LeoVegas inn i bransjeforeningen for å styrke arbeidet for endrede rammebetingelser.

–Dette er et viktig signal om at vi har jobbet godt i foreningens første år, sier generalsekretær i NBO, Carl Fredrik Stenstrøm.

De 4 selskapene som stiftet NBO tilbake i 2019 er: Betsson Group, Come On, Kindred Group og Gaming Innovation Group (GiG).

Seriøs aktør

–For oss i LeoVegas har det vært meget interessant å se at NBO på så kort tid har etablert seg som en seriøs forening med tyngde i spilldebatten, sier Hans Uhrus, Kommunikationsdirektör i LeoVegas.

–Vi er imponert over arbeidet som er gjort og vil nå gå inn i foreningen for å styrke denne viktige alliansen. Ved å stå sammen mot monopol-politikken kan vi forhåpentligvis jobbe frem en løsning som kan ivareta behovet for en ny og moderne spill-politikk, sier han.

Ansvarlighet først

Generalsekretær Carl Fredrik Stenstrøm i NBO sier at det har vært viktig for NBO å synliggjøre at dagens monopol ikke er i samfunnets interesse:

-Både idretten, kulturlivet og de med spilleproblemer taper på dagens modell. I en moderne verden med tilgang til spill fra hele verden, er det mye bedre for alle å lage et norsk lisenssystem som regulerer og kontrollerer alle aktørene – ikke bare Norsk Tipping og Rikstoto, sier han.

Erfaringer fra Sverige og Danmark

Blant annet har NBO tatt til orde for å innføre en lignende ordning som i Sverige og Danmark – hvor spillere som ønsker å sperre seg selv ute fra spilling, kan gjøre det med virkning for alle tilbydere via en enkelt nettside. I Sverige har dette vært en stor suksess og mer enn 54 000 svenske spillere har benyttet «Spelpaus.se» siden innføringen for halvannet år siden.

** ** **

Om Norsk Bransjeforening for Onlinespill (NBO):

NBO skal fremme innføringen av en ansvarlig og bærekraftig lisensregulering av det norske onlinemarkedet for pengespill. NBO skal arbeide for dette gjennom å styrke kunnskapsgrunnlaget hos alle aktører som er involvert i arbeidet med en nasjonal regulering av spill, uttrykke og underbygge foreningens og medlemmenes synspunkter til politikere, embetsverk, interesseorganisasjoner, medier og offentligheten.

NBO oppmuntrer andre spilloperatører til å slutte opp om en ansvarlig lisensmodell med høy kanaliseringsgrad, til beste både for spillere, operatører og publikum.

 

Kontaktpersoner:

Hans Uhrus

Kommunikationsdirektör LeoVegas

hans.uhrus@leovegasgroup.com

+46 (0) 768 95 0101

Carl Fredrik Stenstrøm

Generalsekretær i NBO

carl.stenstrom@nbo.no +47 41479292